Klokken ringer 11

10. september opfører 11 medlemmer enakteren med musik

” Klokken ringer 11”

11 medlemmer- 2 mænd og 9 kvinder fra Svendborg seniorscene har skabt enakteren med udgangspunkt i aktørernes ungdomsdrømme.
Enakteren er en kommentar til livet, som blev på godt og ondt Aktørerne er selv med i processen omkring kvindernes historier, Marianne Kjær skriver manuskriptet. En enakter på ca. 3 kvarter med musik og fortælling/skuespil.

10.09. kl. 19.00 v/Svendborg Kulturhus guldsalen.
Billet kr. 70,00 pr. stk. inkl. gebyr
-købes på Billet.dk


Forestillingen er sponsoreret af : Svendborg kommune, og af Rise Sparekasse


Klokken ringer 11

Det er sommerferie og nu rykker én busfuld kvinder ind på en sommerlig højskole med kultur, bevægelse, foredrag, kunst og forkælelse. De modne kvinder har lagt ungdomsdrømme og det virkelige liv med mand, børn eller enlige med vægt på karriere bag sig. I denne sommer vil de have styr på hvad livet har manglet af muligheder og sociale relationer.

I den åndelige bagage er opgøret med de ungdomsdrømme som blev ved tanken eller blev udlevet. Vi møder sygeplejersken, danseren, skøjteprinsesse, popsangeren, kultur og sports-minister, kvindesagsforkæmperen og rengøringsassistenten som altid har drømt sig væk fra gulvspanden og til en tid der findes i bøger af Jane Austen. Alle står af bussen med masker på og store forventninger. Langsom skrælles facaden af, mens historien på historie fortælles, synges og danses.

Omtale i radioen

Radio Diablo

Billeder fra prøverne

Tidligere produktioner

Vi har siden opstarten i 2011 haft mange seminarer og workshops om dramatik og teater.

Seniorscenen har haft events i forbindelse med Svendborg festdage i 2 sæsoner, hvor seniorerne optrådte med teaterkollager over festdagens tema.

Endvidere har vi haft samarbejde med Svendborg museum, hvor seniorscenens medlemmer fremstillede en juleaften 1941 på Fattiggården med autentiske beretninger om fattiglemmernes liv den gang. Det blev siden til endnu et samarbejde ”Skæbner på fattiggården”, hvor 40 års dagen for fattiggårdens lukning blev markeret.

Seniorscenen er blevet tæt knyttet til Svendborg Fritidsteater i kreativt samarbejde. Flere af medlemmerne har medvirket i teatrets juleforestillinger, såvel på scenen som bag. En af seniorerne er nu blevet fast scenemester på den store scene, som spiller på Svendborg teater.

Hvert tredje år, deltager nogle af seniorscenens medlemmer endvidere i ”Livet der var engang”, som er en autentisk fremstilling af de lokale personer, som ligger begravet på Svendborg kirkegård. Det er en meget omtalt og værdsat aktivitet i Svendborgs kulturliv. Flere større byer har efterspurgt hjælp til at gøre noget lignende.

I anledning af Shakespeares 450 års fødselsdag i deltog nogle af seniorscenens medlemmer i et samarbejde med Fritidsteatrets unge aktører, som blev opført på Svendborg teater, der var gratis adgang og fuldt hus.

Vi deltog i Carl Nielsen festivalen med pragtfulde tekster og kostumer i scener fra Maskerade. Vi fremstillede maskerade i form af tableauer, rundt i Svendborg midtby.

Året 2016

blev året, hvor vi gik i gang med vores eget projekt. En kabaret med titlen ”Livets Tango”, hvor et af numrene blev dedikeret til et medlem, som vi mistede i 2016. En underfundig forestilling, som gav publikum stof til eftertanke. Kabareten blev opført i Borgerforeningens Guldsal, med gratis adgang, der var fuldt hus.

År 2017: Svendborg senioscene deltog som folkekor, i ”En mand der hed Luther”, i Sct. Nicolai Kirke. Med skuespiller Lars Simonsen og Tine Kruuse Andersen og sanger Simon Mott Madsen, samt fra fritidsteatret Simon Kabel, Laura Teglhøj og Lars Bo Jensen.

Året 2018: Kabaret på Hvidkilde Ladegård den 7 og 8 juni. Med titlen ” Den Poetiske Bonde”, Senioscenen med Tine Dahl som korleder og på fløjte, Claus Bastrup harmonika, Jens Søgård på fløjte., om den fynske digter Mads Hansen.

Året 2018: Deltog på Seniorfestival i Janderup september 2018, med et uddrag af Mads Hansen teaterkabaret.

Og husk

...at indsatsen fra ledelse, hjælpere og spillere udføres frivilligt og uden honorar. Teatret er selvfinansieret, og har derfor hele tiden brug for støtte til videreudvikling samt projekter via donationer.


Copyright 2019 - Svendborg FritidsTeater