Pop up teater i forbindelse med bogtræf d. 08.02. ved litteraturhuset, Tinghusgade


Titel: Blixen og BangHer opfører FritidsTeatret unge talenter:
1 kl. 11.00 Der opføres biografi om Karen Blixen og scener fra Barbettes Gæstebud flankeret af 5 rappe seniorer. Medvirkende: Laura Teglhøj (fortæller), Line Lindorf Christensen (Barbette) og Betina Vandsø Hansen (Karen Blixen/løvinden). Efter et langvarigt ophold i Kenya bosatte Karen Blixen sig i begyndelsen af 30’erne i sit fødehjem på Rungstedlund. Her tog langt størstedelen af hendes forfatterskab form herunder ”Barbettes gæstebud” :Romanen skildrer, en spartansk religiøs menighed, der lever sit afholdende og strenge liv i 1870’erne. To gammeljomfruelige søstre lever under samme tag og opretholder denne religiøse menighed, som deres afdøde fader, en provst og profet, var ophavsmand til. Søstrene har endvidere en eksileret fransk kokkepige Barbette boende. Det er Barbettes skæbne og indtrædelse i det puritanske miljø, der skildres i romanen, hvor hun beriges af en lotteriseddel på 10.000 franc, og mindedagen for den afdøde provst nærmer sig…

2 kl. 12.30: Der opføres Johannes V Jensen: ”Kongens fald” og Thit Jensen: ”To søstre/Stygge Krumpen”. Medvirkende: Lars Bo Jensen (Johannes V. Jensen), Lea Thalund (Thit Jensen) og Mads Trier Braas (Mikkel Thøgersen/kong Christian 2.). En samskrivning inspireret af ”Kongens Fald” roman om menneskets fald og samfundets forfald. Tiden river livet med sig, føder og dræber. Det eneste rigtige er at tage dette vilkår på sig. Men let er det ikke! ”To søstre” en skildring via søstrenes forhold beskriver romanen både misforholdet mellem menneskets indre og ydre konflikt samt tidens store konflikt mellem den moderne og traditionelle kvinderolle. ”Stygge Krumpen” fortæller, om Stygge Krumpen, der en var rettroende katolik i en tid, hvor resten af Europas gejstlige druknede i kødeligt fordærv og dekadente udskejelser.

3 kl. 15.00:Der opføres Herman Bang: ”Pariaer”. Simon Kabel læser en af novellerne. Pariaer” er tre små fortællinger fra 1878 af Herman Bang. Fortællingerne rummer beskrivelser af tre prostituerede med et nysgerrigt og fascinerende indblik i de letlevende kvinders hverdag samt en sentimental indføling i deres inderste, hvor de viser sig at have et hjerte af guld...Jul på Slottet

Svendborg Fritidsteater opfører i år deres 42.juleforestilling: ”Jul på slottet”, en teaterforestilling baseret på den kendte julekalender fra 1986. Den originale historie er skrevet af Finn Henriksen og Martin Miehe-Renard med musik af Bodil Heister, mens manuskript er af Steen Wadi.

”Jul på Slottet” handler om et fattigt kongerige, der må betale krigsskadeerstatning til nabolandet enten i form af kongens vægt i guld eller ved at gifte prinsesse Miamaja bort inden jul. Grev Rabsenfuchs forsøger at spolere planerne sammen med sin nevø Junker Juchs, mens nisserne, der også bor på slottet, forsøger at hjælpe til med at sprede julestemning.

I denne forestilling spilles hovedrollerne af teatret unge talenter Jægeren Vallentin spilles af Mads Trier Braas, Miamaja af Liva Beltoft, kongen af Lars Bo Jensen samt Grev Rabsenfuchs af Niels Holluf. Derudover medvirker 20 af fritidsteatrets medlemmer i alle aldre, orkester og solister samt endnu flere bag scenen.

Jul på slottet spilles på Svendborg teater i uge 49 med premiere tirsdag d. 03.12.kl 19.00. Derudover spilles onsdag d. 04.12. og torsdag d. 05.12. kl. 19.00 lørdag d. 07.12. kl. 14 og 17 samt søndag d.08.12.19 kl. 14. Billetsalg via www.billet.dk


Da Svendborg blev moderne

Arrangør: By og Land Sydfyn, www.byogland-sydfyn.dk
Kom i teateret og oplev en unik musikalsk teaterforestilling om det moderne Svendborgs historie. Vi vil møde de store visioner, de hede drømme og jagten på den gode historie og samtidig få en forklaring på, hvorfor det ofte går så galt i Svendborg.
Vi skal rundt om Centrumpladsen over Torvet og lede efter springvandet, der blev væk. Vi skal ned på havnen og vi skal ud og ro i kajak i Kullinggade. Måske kommer der en bil på tværs, som leder efter en parkeringsplads. Undervejs falder vi over en snegl på vejen, mens nye tider og vinde blæser.
Alt det og meget mere sker i det Svendborg, vi elsker.
Vi vil se Peter Michaelsen i rollen som den gamle mand, der længes tilbage til ungdommens kærlighed. Da livet lå foran og kun fantasien satte grænser.
Maria Junghans vil med sikker hånd guide os gennem forestillingen, der byder op til fællessang og hylder Svendborg – men inden da skal vi så meget igennem, at man næsten taber vejret undervejs.
Blå Tone (Anita Lykkegård: vokal, Nana Pi: sax, Peter Skumme: klaver/effekter) leverer musikken. Marianne Kjær har skrevet manus og står for iscenesættelsen. Peter Skumme er forestillingens komponist.
Stykket opføres i anledning af 50. jubilæet for dannelsen af Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur for Sydfyn, som blev stiftet i 1969.


Copyright 2019 - Svendborg FritidsTeater