Jul på Slottet

Svendborg Fritidsteater opfører i år deres 42.juleforestilling: ”Jul på slottet”, en teaterforestilling baseret på den kendte julekalender fra 1986. Den originale historie er skrevet af Finn Henriksen og Martin Miehe-Renard med musik af Bodil Heister, mens manuskript er af Steen Wadi.

”Jul på Slottet” handler om et fattigt kongerige, der må betale krigsskadeerstatning til nabolandet enten i form af kongens vægt i guld eller ved at gifte prinsesse Miamaja bort inden jul. Grev Rabsenfuchs forsøger at spolere planerne sammen med sin nevø Junker Juchs, mens nisserne, der også bor på slottet, forsøger at hjælpe til med at sprede julestemning.

I denne forestilling spilles hovedrollerne af teatret unge talenter Jægeren Vallentin spilles af Mads Trier Braas, Miamaja af Liva Beltoft, kongen af Lars Bo Jensen samt Grev Rabsenfuchs af Niels Holluf. Derudover medvirker 20 af fritidsteatrets medlemmer i alle aldre, orkester og solister samt endnu flere bag scenen.

Jul på slottet spilles på Svendborg teater i uge 49 med premiere tirsdag d. 03.12.kl 19.00. Derudover spilles onsdag d. 04.12. og torsdag d. 05.12. kl. 19.00 lørdag d. 07.12. kl. 14 og 17 samt søndag d.08.12.19 kl. 14. Billetsalg via www.billet.dk


Da Svendborg blev moderne

Arrangør: By og Land Sydfyn, www.byogland-sydfyn.dk
Kom i teateret og oplev en unik musikalsk teaterforestilling om det moderne Svendborgs historie. Vi vil møde de store visioner, de hede drømme og jagten på den gode historie og samtidig få en forklaring på, hvorfor det ofte går så galt i Svendborg.
Vi skal rundt om Centrumpladsen over Torvet og lede efter springvandet, der blev væk. Vi skal ned på havnen og vi skal ud og ro i kajak i Kullinggade. Måske kommer der en bil på tværs, som leder efter en parkeringsplads. Undervejs falder vi over en snegl på vejen, mens nye tider og vinde blæser.
Alt det og meget mere sker i det Svendborg, vi elsker.
Vi vil se Peter Michaelsen i rollen som den gamle mand, der længes tilbage til ungdommens kærlighed. Da livet lå foran og kun fantasien satte grænser.
Maria Junghans vil med sikker hånd guide os gennem forestillingen, der byder op til fællessang og hylder Svendborg – men inden da skal vi så meget igennem, at man næsten taber vejret undervejs.
Blå Tone (Anita Lykkegård: vokal, Nana Pi: sax, Peter Skumme: klaver/effekter) leverer musikken. Marianne Kjær har skrevet manus og står for iscenesættelsen. Peter Skumme er forestillingens komponist.
Stykket opføres i anledning af 50. jubilæet for dannelsen af Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur for Sydfyn, som blev stiftet i 1969.


Copyright 2019 - Svendborg FritidsTeater